Friday, July 29, 2011

Kem SHIELDS

3 hari 2 malam itu lha tempoh masa kami berada di kem , sepanjang disana sangat lha happening kan , pelbagai aktiviti yang disediakan untk kami disana , antaranya ialah ice breaking , sharing is caring , kotak yg agak beracun , dll , perr agak lha kn , ape pun tk boleh , pelbagai sukaduka mereka dikongsikan kepada kami , perasaan tdk dpt menahan apabila mendengar salah seorang peserta yg menceritakan sukaduka kehidupannya kpd khalayak ramai ,

Bilik Penginapan
pergh tempat macam rumah penginapan budak2 bujang , mmg pon bujang , hahahaha , setiap rumah dibahagikan berdasarkan kumpulan yg diatur oleh
pihak urusetia .

Dewan AKLI
tempat dimana kami dikumpulkan untuk mendengar beberapa slot mengenai tujuan program SHIELDS dianjurkan . tempat paling byk menyimpan kenangan sukaduka pahitgetir sepanjang kami disana .

Dewan Makan
disini salah satu tempat yang mendatangkan byk ketidakpuas hati para peserta , ape taknya , semasa sesi ambil makanan tak macam berebut pulak kan , ma
cam tak pernah makan 1 abad , dalam 1pinggan macam2 mereka amik , dah macam bukan manusia yang makan malah macam syaitan pulak yang hendak makan , kesian melihat sesetengah peserta yang tidak dapat makan ,

Surau
disinilah tempat kami menunaikan kewajipan sebagai seorang muslim iaitu menunaikan kewajipan solat liam waktu , disini jugak lha kami diberi sedikit info + nasihat oleh ust muhammad akhir , terbaikk lha ust .

Sekitar Akademi Insan
tempat berlakunya pelbagai aktiviti yang agak menarik ,

antara pict2 kami disana:
xoxo

hasil kerja kumpulan kami . hehe .

peserta-peserta program SHIELDS .

salahsatu aktivit disana .

Perasmian penutup program SHIELDS

onetwothree snap !

aktivit riadah .

sesi perbincangan antara ahli kumpulan .

komen anda amat saya hargai . Terima Kasih .^_^

6 comments:

  1. best sioot ! ! memang lelaki jer ek semua ? ? ada dak tun habab tak ? huhu

    ReplyDelete
  2. ade 8org jek , setiap sch hantar 8org ,

    ReplyDelete
  3. setiap sekolah daerah kotat inggi ker ? ? hmm , mesti syokk ! uiitt hahaha.. aq nmpak my lovely fwenz lah.. Norle lolly there...

    ReplyDelete
  4. KO KENAL KE ? ? hahaha ..chills!

    ReplyDelete
  5. kenal lha babe , tak kan lha budak 1kem tak kenal kan , ape seyh m

    ReplyDelete